Σάββατο, Οκτωβρίου 02, 2010

5 απλοί τρόποι την Αύξηση ταχύτητας υπολογιστή σας

Εάν είστε ένας εμπειρογνώμονας υπολογιστή, κατά πάσα πιθανότητα ήδη γνωρίζουμε για αυτές τις συμβουλές (ελπίζουμε ότι αυτό θα σας δώσει μια μικρή υπενθύμιση). Εάν δεν είστε ένας εμπειρογνώμονας, μην ανησυχείτε - αυτές οι συμβουλές είναι απλές και δεν απαιτούν μεγάλη εμπειρία ηλεκτρονικού υπολογιστή.


Ενώ ένα παλιό υπολογιστή δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει με την ίδια ταχύτητα με μια νεότερη (και μεγαλύτερα και γρηγορότερα) υπολογιστή, μπορείτε να βοηθήσετε τον υπολογιστή σας από την διαμονή ως "νέοι και υγιείς" όσο το δυνατόν.

1) Disk Cleanup

Η εκτέλεση μιας καθαρισμός δίσκο τακτικά είναι μια καλή ιδέα. Whenever you "surf the internet", Κάθε φορά που "σερφάρετε στο διαδίκτυο", ανοίξετε τα συνημμένα, διαγράψτε τα αρχεία, ο υπολογιστής σας αποθηκεύει ένα αρχείο των δραστηριοτήτων σας. Πολλά από αυτά τα αρχεία είναι αβλαβή, και ατομικά είναι πολύ μικρά. Αλλά αν ξοδεύετε πολύ χρόνο στον υπολογιστή σας, πριν καιρό θα καταλαμβάνουν αρκετό χώρο για να επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας κάτω από λίγο.

Εκκαθάριση δίσκου είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα Windows που βοηθά στη διατήρηση αχρησιμοποίητα και ανεπιθύμητα αρχεία από την ανάληψη επιπλέον χώρο αποθήκευσης στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να σκεφτείτε από το ως «καθαρισμός άνοιξη" για τον υπολογιστή σας.

Βασικά, αφαιρεί τα αρχεία που μπορεί να έχουν μία φορά ήταν χρήσιμη ή να χρησιμοποιούνται, αλλά τώρα είναι απλώς ανάληψη επιπλέον χώρο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερο χρήσιμα προγράμματα και αρχεία.

Για να εκτελέσετε καθαρισμό δίσκο, κάντε κλικ στο κουμπί Start στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης του υπολογιστή σας, τότε τα προγράμματα, Βοηθήματα, Εργαλεία συστήματος, Disc Cleanup. Ένα μικρό παράθυρο θα εμφανιστεί, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τα αρχεία προς διαγραφή (τα περισσότερα αρχεία είναι OK για να διαγράψετε, αλλά αν είστε σίγουροι, είναι καλύτερα να μην επιλέξετε το αρχείο). Στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK, και τα αχρησιμοποίητα αρχεία θα καταργηθούν.

Αν δεν έχετε κάνει καθαρισμό δίσκου στον υπολογιστή σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια, ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, μπορείτε να εκτελέσετε καθαρισμό δίσκου κάθε λίγες εβδομάδες για να διατηρείτε τον υπολογιστή σας να λειτουργεί ομαλά

2) Ανασυγκρότηση του υπολογιστή σας

Ένας άλλος τρόπος για να βελτιωθούν οι επιδόσεις του υπολογιστή σας είναι να ανασυγκροτήσετε τον σκληρό δίσκο σας. Τι είναι η ανασυγκρότηση, και γιατί πρέπει να το κάνουμε; Εδώ είναι μια απλή εξήγηση:

Βασικά, ανασυγκρότηση βάζει τα αρχεία πίσω εκεί που ανήκουν. Με τα αρχεία στη σωστή σειρά, ο υπολογιστής σας θα τρέξει πιο αποτελεσματικά.
Δεν χρειάζεται να προσλάβει έναν ειδικό υπολογιστή για την ανασυγκρότηση του υπολογιστή σας. Είναι απλό να το κάνουμε. Απλά πρέπει να προγραμματίζουν το μέλλον, γιατί αν έχετε πολλά "πράγματα" στον υπολογιστή σας, θα μπορούσε να πάρει λίγο χρόνο.

Και είναι προτιμότερο να μη χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας ενώ ανασυγκρότηση.

Δεν είστε σίγουροι πώς να ανασυγκροτήσετε υπολογιστή σας; Μπορείτε να πατήσετε στο αρχείο βοήθειας του υπολογιστή σας (Κάντε κλικ στο κουμπί "Start" στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης του υπολογιστή σας, τότε Βοήθειας), ή κάντε κλικ στο Έναρξη, Προγράμματα, Βοηθήματα, Εργαλεία συστήματος, ανασυγκρότηση - για τους περισσότερους υπολογιστές).

Λάβετε υπόψη σας ότι το κείμενο είναι κάπως διαφορετική, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε έτσι μπορεί να χρειαστεί να αναφερθώ στο αρχείο βοήθειας του υπολογιστή σας.

Περιοδικά ανασυγκρότηση του υπολογιστή σας θα κρατήσει την ομαλή λειτουργία του!

3) Removing Spyware & Adware 3) Αφαίρεση Spyware & Adware

Εάν δεν έχετε ποτέ spyware ή adware στον υπολογιστή σας, ξέρετε πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι - περίεργα πράγματα συμβαίνουν, την αρχική σελίδα σας αλλάζει, ακατάλληλη popups, άγνωστες εικόνες ...
Τι ακριβώς είναι spyware ή adware;
Απλά, τα αρχεία που κατεβαίνουν συχνά στον υπολογιστή σας δεν τις γνώσεις σας (ή τουλάχιστον δεν θα γνωρίζει τι πραγματικά είναι).

Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα προγράμματα "κρυφά" τον τρόπο τους στον υπολογιστή σας, ώστε να αποφεύγεται εντελώς είναι δύσκολη, ειδικά αν ξοδεύετε πολύ χρόνο στον υπολογιστή σας, να σερφάρετε στο Internet και τη λήψη νέων προγραμμάτων και αρχείων.
Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για την εξάλειψη αυτών των ανεπιθύμητων αρχείων από τον υπολογιστή σας.

Εδώ είναι 2 adware / αφαίρεση spyware προγράμματα που είναι απλά στη χρήση (και τα δύο είναι δωρεάν):

Spybot www.safer-networking.org/en/download/ind.../download/index.html Spybot www.safer-networking.org/en/download/index.html> www.safer-networking.org/en/download/index.htm

Επειδή τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα κάνουν τα χρήματα για το λαό τη δημιουργία και τη διάδοση τους, δυστυχώς. Έτσι, όλοι μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να τις αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο, και για την άρση τους, όταν θα μπορούν να βρουν το δρόμο τους σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας.

Εάν το κάνετε βρείτε spyware στον υπολογιστή σας, μην πανικοβληθείτε. Σε πολλές περιπτώσεις, μόλις μερικά έξτρα "σκουπίδια" στον υπολογιστή σας. Αλλά διατηρώντας spywaer και adware εκτός του υπολογιστή σας θα σας βοηθήσει να τρέξει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

4) Η απεγκατάσταση Old & Unused Προγράμματα


Ενώ απεγκατάσταση παλιά, αχρησιμοποίητα προγράμματα θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του υπολογιστή σας, αφαιρώντας το λάθος αρχεία μπορεί να σας προκαλέσει κάποια μεγάλα προβλήματα. Ναι, να προχωρήσουμε προσεκτικά. Και αν δεν είναι άνετα, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον που ξέρει ποιος είναι περισσότερο γνώστες.

Τα περισσότερα προγράμματα που κατεβάζετε απλά έχει "απεγκατάσταση" χαρακτηριστικό που έρχεται μαζί τους. Αν είστε σαν εμένα και να κάνετε λήψη πολλά ελεύθερα προγράμματα ή δωρεάν δοκιμές, μετά από λίγο ο υπολογιστής σας αρχίζει να επιβραδύνει. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για μένα να αφαιρέσει ορισμένα από τα παλιά προγράμματα δεν χρησιμοποιούν πια (και το μεγαλύτερο μέρος Ι χρησιμοποιείται μόνο μία φορά μόνο για να δούμε πώς λειτουργούν).

Για την απεγκατάσταση αχρησιμοποίητα προγράμματα από τον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο κουμπί Start στην κάτω αριστερή πλευρά, στη συνέχεια, τα προγράμματα, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο όνομα του προγράμματος και απεγκατάστασης. Εάν δεν υπάρχει επιλογή απεγκατάστασης, κάντε κλικ στο κουμπί Start στην κάτω αριστερή πλευρά, στη συνέχεια, στον Πίνακα Ελέγχου, Προσθαφαίρεση προγραμμάτων.

Και πάλι, αν είστε βέβαιοι ή μη να καταργήσετε ένα πρόγραμμα, είναι καλύτερα να το αφήσουμε.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, θα πρέπει να βρείτε τον υπολογιστή σας που εργάζονται πιο γρήγορα αμέσως.

5) Get A υψηλών ταχυτήτων σύνδεση στο Internet


Αν ξοδεύετε πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, μια γρήγορη σύνδεση στο Internet αποτελεί μονόδρομο. Είναι πιο ακριβό, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους η εξοικονόμηση χρόνου και η προσπάθεια αξίζει να προστεθεί η δαπάνη.

Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα της υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο internet - ταχύτερη surfing, ιστοσελίδες ανοικτή πιο γρήγορα, πιο γρήγορα κατεβάσετε αρχεία, και αν στέλνετε ή λαμβάνετε τα μεγάλα αρχεία, όπως φωτογραφίες ή βίντεο, που προσπαθούν να ανοίξουν τα αρχεία αυτά με μια πιο αργή σύνδεση είναι dialup εξαιρετικά απογοητευτικό!

Αν είστε ήδη δαπάνες για 20 δολάρια το μήνα ή περισσότερο για dialup σύνδεσής σας (μέσω της γραμμής του τηλεφώνου σας), τότε θα βρείτε DSL να είναι συγκρίσιμα σε τιμή, και πολύ πιο γρήγορα.

Μια σύνδεση στο internet με καλώδιο μπορεί να κοστίσει λίγο περισσότερο, αλλά είναι συνήθως ο ταχύτερος τύπος σύνδεσης στο διαδίκτυο που μπορείτε να μπείτε από το σπίτι.

Υψηλής ταχύτητας ασύρματες συνδέσεις είναι διαθέσιμες για όσους ταξιδεύουν πολύ. Και διαδίκτυο υψηλών ταχυτήτων μέσω δορυφόρου είναι διαθέσιμη σε περιοχές όπου άλλες επιλογές δεν είναι (ελέγξτε πρώτα τις επιλογές σας, καθώς αυτό είναι το πιο ακριβό σύνδεση υψηλής ταχύτητας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου